Naziv poslova: poslovi /mesara/ice
ZNANJA, VJEŠTINE I SPOSOBNOSTI KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA
Program osposobljavanja za obavljanje poslova mesara/ke
|
|||
RB. | REZULTAT (biti sposoban…) | VJEŠTINE | ZNANJE |
1. | Obavljati osnovne procese rada u goveđoj klaonici | Prepoznati nepoželjne promjene na mesu | Znati građu mesa |
2. | Obavljati osnovne procese rada u svinjskoj klaonici | Prepoznati nepoželjne promjene na mesu | Znati građu mesa |
3. | Obavljati pripremne poslove za proizvodnju mesnih prerađevina | Obaviti pripremne poslove za proizvodnju kobasica, trajnih i polutrajnih suhomesnatih proizvoda, masti i konzervi | Steći osnovna znanja o proizvodnji kobasica, trajnih i polutrajnih suhomesnatih proizvoda, masti i konzervi |
4. | Održavati higijenu prostora i uređaja koji se koriste pri radu | Pridržavati se mjera osobne higijene i higijene sredstava i opreme koja se koristi pri radu | Znati zakonske propise o higijeni |
5. | Primijeniti postupke pružanja prve pomoći | Pružiti prvu pomoć pri gušenju, krvarenju, opeklinama, smrzotinama, toplinskim kemijskim i mehaničkim
ozljedama, te transportirati ozljeđene |
Steći znanja o mogućim ozljedama i stanjima unesrećenih |
UVJETI ZA UPIS
Uvjeti za upis u program osposobljavanja:
Izvodi se samo sa odraslima polaznicima za osobne potrebe, za potrebe zavoda za zapošljavanje i za potrebe organizacija koje ih upućuju na školovanje.