Naziv poslova: poslovi pizza majstora/ice
ZNANJA, VJEŠTINE I SPOSOBNOSTI KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA
Program osposobljavanja za obavljanje poslova poslovi pizza majstora/ice | |||
RB. | REZULTAT (biti sposoban…) | VJEŠTINE | ZNANJE |
1. | Racionalno upotrebljavati materijale i energiju | Znati čitati i primijeniti tehničke podatke o vrsti robe, alatima, strojevima, uređajima i opremi koju koristi pizza majstor/ica | Znati opremu kuhinje (uređaje i aparate, restoransko rublje, posuđe, mali stolni inventar i si.) |
2. | Planirati postupke i tijek rada od pripremnih poslova do gotovih jela uvažavajući sve osobitosti svoga rada i korisnika | Iskorištavanje rada, vremena, broja izvršioca, pomoćnih sredstava, energije i živežnih namirnica u suvremenoj organizaciji rada u kuhinji, | Znati organizaciju rada u svim odjelima i sinkronizaciju cjelokupnog rada. |
3. | Pravilno se služiti pisanom dokumentacijom | Upoznati i znati primijeniti različitu pisanu dokumentaciju – recepte i dr. | Znati ustrojstvo kuhinjske dokumentacije i njezino postojanje koje dokazuje poslovne događaje, neprekidne promjene i rezultate (materijalne i financijske) toga rada |
4. | Spoznati i analizirati suvremene trendove u gastronomiji kao zahtjev i potrebe suvremenog gosta | Analizirati inovacije i njihovu primjenu na hrvatske uvjete i prostore | Znati mjesto i ulogu suvremenih trendova u ljudskoj prehrani i gastronomskom proizvodu |
5. | Napraviti različite vrste pizza | Biti kreativan u izradi pizze | Znati recepte za izradu tijesta za pizzu, te kombinirati različite sastojke u izradi pizze |
6. | Izložiti i poslužiti pizzu | Naučiti i prihvatiti stručno pravilo da svako pripremljeno i gotovljeno jelo treba na valjan način ponuditi i poslužiti | Znati pravila o nuđenju i posluživanju jela |
UVJETI ZA UPIS
U program osposobljavanja za poslove pizza majstora/ice može se upisati osoba koja ima: