Naziv programa: Program usavršavanja za poslove kuhara specijalista dalmatinske kuhinje
UVJETI UPISA
- navršenih 18 godina starosti
- završena srednja škola u zanimanju kuhar ili turističko-hotelijerski komercijalist
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara specijalista,
- sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu .
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
- Prepoznati važnost dalmatinske kuhinje u gastronomskoj turističkoj ponudi Hrvatske
- Koristiti odgovarajuće postupke prigotovljavanja dalmatinskih jela, koristeći suvremene uređaje i tehnologije prema higijenskim standardima HACCP sustava
- Pripremiti tradicionalna dalmatinska jela uvažavajući suvremene trendove u prehrani
- Primjenjivati pravila osobne higijene, higijene prostorija, uređaja i pribora
- Prepoznati izvore opasnosti pri radu u cilju sprečavanja povreda i osiguranja zaštite na radu te koristiti osobna zaštitna sredstva.