Naziv programa: Kuhar specijalist/ica za mediteransku kuhinju
ZNANJA, VJEŠTINE I SPOSOBNOSTI KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA
Program usavršavanja za obavljanje poslova kuhara/ice specijalista/ice za mediteransku kuhinju | ||||
RB. | REZULTAT (biti sposoban…) | VJEŠTINE | ZNANJE | |
1. | Planirati postupke i tijek rada od pripremnih poslova do gotovih jela uvažavajući sve osobitosti svoga rada i korisnika | Iskorištavanje rada, vremena, broja izvršioca, pomoćnih sredstava, energije i živežnih namirnica u suvremenoj organizaciji rada u kuhinji, | Znati organizaciju rada u svim odjelima i sinkronizaciju cjelokupnog rada. | |
2. | Prepoznati učinke mediteranske prehrane na zdravlje | Izabrati i kombinirati namirnice pri gotovljenju jela mediteranske kuhinje | Znati nutritivnu i energetsku vrijednost namirnica za pripremu jela mediteranske kuhinje | |
3. | Pripremiti jela mediteranske kuhinje u ugostiteljskim objektima | Uz korištenje stručne literature i udžbenika gotoviti i posluživati jela mediteranske kuhinje | Poznavati tipična jela mediteranske kuhinje i njihovu pripremu | |
4. | Spoznati i analizirati suvremene trendove u gastronomiji kao zahtjev i potrebe suvremenog gosta | Analizirati inovacije u mediteranskoj prehrani i njihovu primjenu na hrvatske uvjete i prostore | Znati mjesto i ulogu suvremenih trendova u ljudskoj prehrani i gastronomskom proizvodu | |
5. | Primijeniti mjere i postupke za rad na siguran način | osposobiti se za svakodnevnu uporabu osobnih sredstava zaštite i primjenu prve medicinske pomoći kod ozljeda | Usvojiti znanja o zakonskim obvezama i odgovornostima primjene mjera za sprječavanje ozljeda |
UVJETI ZA UPIS
U program usavršavanja za poslove kuhara/ice specijaliste može se upisati osoba koja ima: