Nastavni plan i program usavršavanja za obavljanje poslova: slastičara/ke specijalista/iuce za hrvatske nacionalne slastice
ZNANJA, VJEŠTINE I SPOSOBNOSTI KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA
Program usavršavanja za obavljanje poslova slastičara/ke specijalista/ice za hrvatske nacionalne slastice | |||
RB. | REZULTAT (biti sposoban…) | VJEŠTINE | ZNANJE |
1. | Pripremiti hrvatske nacionalne slastice u ugostiteljskim objektima | Uz korištenje stručne literature i udžbenika samostalno gotoviti i posluživati hrvatske nacionalne slastice | Znati koje su slastice tipične za određenu hrvatsku regiju, te namirnice potrebne za njihovo gotovljenje |
2. | Spoznati i analizirati suvremene trendove u slastičarstvu kao zahtjev i potrebe suvremenog gosta
|
Analizirati inovacije i njihovu primjenu na naše uvjete i prostore | Znati mjesto i ulogu suvremenih trendova u slastičarstvu i gastronomskom proizvodu |
3. | Kreativno se izražavati i slijediti zadane teme u prigodnim slasticama | Prepoznati razlike u izradi pojedinih tijesta, biskvita, krema, glazura i nadjeva | Znati vrste tijesta, biskvita, krema, glazura i nadjeva |
4. | Kombinirati način pripreme i termičke obrade određene slastice
|
Usavršiti znanja u pripremi svih vrsta hrvatskih nacionalnih slastica, njihovu termičku obradu, važnost u prehrani i u ugostiteljstvu | Znati vrste sladoleda, voćnih kupova, raznih slastica od sladoleda, slastica na bazi želatine i slatkog vrhnja |
5. | Dekorirati i poslužiti slasticu | Kreativno se izražavati prilikom dekoriranja hrvatske nacionalne slastice | Znati pravila o nuđenju i posluživanju slastica
|
UVJETI ZA UPIS
U program usavršavanja za poslove slastičar/ka specijalist za hrvatske nacionalne slastice može se upisati osoba koja ima: