Posjetite nas na Facebooku IMATE PITANJE? +385 21 509 900

Slastičar specijalist

Nastavni plan i program usavršavanja za obavljanje poslova: slastičara/ke specijalista/iuce za hrvatske nacionalne slastice

ZNANJA, VJEŠTINE I SPOSOBNOSTI KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA

Program usavršavanja za obavljanje poslova slastičara/ke specijalista/ice za hrvatske nacionalne slastice
RB. REZULTAT (biti sposoban…) VJEŠTINE ZNANJE
1. Pripremiti hrvatske nacionalne slastice u ugostiteljskim objektima Uz korištenje stručne literature i udžbenika samostalno gotoviti i posluživati hrvatske nacionalne slastice Znati koje su slastice tipične za određenu hrvatsku regiju, te namirnice potrebne za njihovo gotovljenje
2. Spoznati i analizirati suvremene trendove u slastičarstvu kao zahtjev i potrebe suvremenog gosta 

 

Analizirati inovacije i njihovu primjenu na naše uvjete i prostore Znati mjesto i ulogu suvremenih trendova u slastičarstvu i gastronomskom proizvodu
3. Kreativno se izražavati i slijediti zadane teme u prigodnim slasticama Prepoznati razlike u izradi pojedinih tijesta, biskvita, krema, glazura i nadjeva Znati vrste tijesta, biskvita, krema, glazura i nadjeva
4. Kombinirati način pripreme i termičke obrade određene slastice 

 

Usavršiti znanja u pripremi svih vrsta hrvatskih nacionalnih slastica, njihovu termičku obradu, važnost u prehrani i u ugostiteljstvu Znati vrste sladoleda, voćnih kupova, raznih slastica od sladoleda, slastica na bazi želatine i slatkog vrhnja
5. Dekorirati i poslužiti slasticu Kreativno se izražavati prilikom dekoriranja hrvatske nacionalne slastice Znati pravila o nuđenju i posluživanju slastica 

 

UVJETI ZA UPIS 

U program usavršavanja za poslove slastičar/ka specijalist za hrvatske nacionalne slastice može se upisati osoba koja ima:

  • završenu srednju školu za slastičara
  • navršenih 18 godina života
  • posjeduju liječničko uvjerenje kojim se utvrđuje da je polaznik/ca zdravstveno i psihički
  • sposoban/na za obavljanje poslova slastičara/ke specijalista/ice za hrvatske nacionalne slastice
Imate pitanje?