IMATE PITANJE? +385 21 509 900

Osnove obrade živežnih namirnica

Naziv programa: Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije osnove obrade živežnih namirnica

Uvjeti za upis u program

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova obrade živežnih namirnica

Kompetencije koje se programom stječu

  1. Pripremiti radno mjesto u skladu s potrebama radnog procesa uvažavajući higijenu u kuhinji
  2. Osigurati provođenje higijenskih standarda kroz cjelokupni proizvodni i poslužni proces u kuhinji
  3. Koristiti kuhinjsku opremu i uređaje na ispravan i siguran način
  4. Provoditi zaštitu na radu u kuhinji
  5. Pripremiti i odabrati potrebnu opremu, alat i strojeve te uređaje prema zahtjevima radnog procesa u ugostiteljskoj kuhinji
  6. Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
  7. Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
  8. Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal