Naziv programa: Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema hrvatskih tradicionalnih jela
Uvjeti za upis u program
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 (kuhar)
- Važeća sanitarna iskaznica
Kompetencije koje se programom stječu
- Primijeniti pravila za održavanja osobne higijene i poslovnog odijevanja
- Planirati i organizirati potrebne resurse za obavljanje zadataka u kuhinji
- Nabaviti namirnice uvažavajući jelovnike, menije i potrošnju ugostiteljskog objekta
- Skladištiti namirnice prema vrsti namirnice, standardima i pravilima skladištenja u kuhinji
- Procijeniti potrebnu nabavu i naručiti namirnice kratkog roka trajanja
- Organizirati i upravljati resursima tijekom rada u kuhinji
- Kontrolirati i provjeriti pripremljenost namirnica za daljnju obradu
- Planirati minimalne zalihe namirnica i ostale robe u kuhinji
- Primijeniti osnove ekonomije i poduzetništva u ugostiteljstvu