Naziv zanimanja: Konobar/ica
ZNANJE, VJEŠTINE I SPOSOBNOSTI KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA
- provoditi pripremne radove, održavati sredstva, uređaje i inventar ugostiteljskog posluživanja
- postaviti stol
- poslužiti sve vrste jela prema sustavima posluživanja kod nas i u svijetu
- služiti se evidencijama i dokumentacijom za ponudu jela i pića
- prihvatiti gosta, primiti narudžbu, poslužiti ga, naplatiti uslugu i ispratiti gosta
- komunicirati na stranom jeziku s inozemnim gostima
- primijeniti osnove opće kulture u komunikaciji s domaćim i inozemnim gostima
Nakon završene škole polazniku se pruža mogućnost daljnjeg usavršavanja u struci i nastavak obrazovanja.
UVJETI UPISA:
Uvjeti za upis u programe prekvalifikacije.
- Najmanje 17 godina starosti
- Završena najmanje dva razreda srednje škole
- Liječnička potvrda o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova konobara/ice
- Sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu
Za polaznike koji se upisu u program prekvalifikacije izvršit će se uvid u svjedodžbe te nastavne planove i programe škole koju su prethodno završili. Pri tom će se utvrditi:
- Razlike i dopune opće obrazovnih sadržaja koje polaznik treba polagati,
- Razlike i dopune strukovnih sadržaja koje polaznik treba polagati
- Praktični dio nastave koju polaznik treba obaviti