IMATE PITANJE? +385 21 509 900

Priprematelj jednostavnih slanih jela

Naziv programa: Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije priprematelj jednostavnih slanih jela

Uvjeti za upis u program

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO
  • Važeća sanitarna iskaznica
  • Liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za pripremu jednostavnih slanih jela.

Kompetencije koje se programom stječu

  1. Pripremiti i odabrati potrebnu opremu, alat i strojeve te uređaje prema zahtjevima radnog procesa u ugostiteljskoj kuhinji
  2. Pripremiti radni prostor kuhinje prema nalogu kuhara
  3. Izvršiti pomoćne poslove prema nalogu (pranje, čišćenje i dezinficiranje ugostiteljskih prostora
  4. Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
  5. Mehanički pripremiti povrće, meso, ribu i ostale namirnice za korištenje u jelima
  6. Koristiti tehnike i alate mehaničke pripreme namirnica prema vrsti i namjeni namirnice
  7. Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
  8. Koristiti opremu i sredstva za čišćenje u kuhinji prema vrsti i namjeni kuhinjske opreme i površina
  9. Koristiti postupke održavanja higijene radnog prostora i opreme prema standardima rada u kuhinji
  10. Provoditi zbrinjavanje otpada sukladno zakonskim propisima zaštite okoliša i održivog razvoja
  11. Nositi propisanu radnu odjeću prilikom izvršavanja zadataka
  12. Održavati urednost i čistoću pribora, posuđa, opreme i uređaja u ugostiteljskim prostorijama
  13. Održavati radni prostor u skladu s postojećim propisima ugostiteljskog objekta i higijensko sanitarnim propisima
  14. Sudjelovati u skladištenju namirnica
Imate pitanje?