IMATE PITANJE? +385 21 509 900

Priprema i ukrašavanje složenih slastica

Naziv programa: Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema i ukrašavanje složenih slastica

Uvjeti za upis u program

  • Posjedovanje kvalifikacije na razini 4.1 u podsektoru ugostiteljstvo (kuhar, slastičar)
  • Važeća sanitarna iskaznica

Kompetencije koje se programom stječu

  1. Razlikovati energetsku i nutritivnu vrijednost pojedinih namirnica, njihova svojstva, učinak na čovjeka i način upotrebe
  2. Odabrati sastojke za pripremu pojedinačnih slastica poštivajući recept i normative
  3. Pripremiti osnovna tijesta, slastičarske smjese i kreme
  4. Kontrolirati kvalitetu izrađene slastice organoleptičkom kontrolom
  5. Rezati i oblikovati slastice
  6. Puniti i ukrasiti slastice
  7. Servirati slasticu uvažavajući vrstu i namjenu slastice
  8. Samostalno odabrati primjerene uređaje i pribor za rad i racionalno ih upotrebljavati