IMATE PITANJE? +385 21 509 900

Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica

Naziv programa: Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica

Uvjeti za upis u program

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 (kuhar, slastičar)
  • Važeća sanitarna iskaznica

Kompetencije koje se programom stječu

SZ Kuhar chef / Kuharica chef

SKOMP: Izrada jela

  • Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
  • Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal
  • Uvoditi nove trendove i nove tehnike rada u kuhinju temeljem novih gastronomskih spoznaja
  • Pravovremeno donijeti odluke temeljem zahtjeva proizvodnog procesa u kuhinji
  • Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke

 

SZ Stručnjak / Stručnjakinja ugostiteljskog posluživanja

SKOMP:  Sigurnost na radu i zbrinjavanje otpada u skladu s održivim razvojem

  • Educirati zaposlenike da se odgovorno odnose prema okolišu te da u svoje aktivnosti uključe i brigu o okolišu
  • Povećati recikliranje i ponovnu uporabu
  • Zbrinuti otpadne materijale i dijelove prema pravilima struke i specifičnosti zanimanja
  • Primijeniti pravila zaštite zdravlja po HACCP standardima