Naziv programa: Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica
Uvjeti za upis u program
- Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 (kuhar, slastičar)
- Važeća sanitarna iskaznica
Kompetencije koje se programom stječu
SZ Kuhar chef / Kuharica chef
SKOMP: Izrada jela
- Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
- Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal
- Uvoditi nove trendove i nove tehnike rada u kuhinju temeljem novih gastronomskih spoznaja
- Pravovremeno donijeti odluke temeljem zahtjeva proizvodnog procesa u kuhinji
- Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
SZ Stručnjak / Stručnjakinja ugostiteljskog posluživanja
SKOMP: Sigurnost na radu i zbrinjavanje otpada u skladu s održivim razvojem
- Educirati zaposlenike da se odgovorno odnose prema okolišu te da u svoje aktivnosti uključe i brigu o okolišu
- Povećati recikliranje i ponovnu uporabu
- Zbrinuti otpadne materijale i dijelove prema pravilima struke i specifičnosti zanimanja
- Primijeniti pravila zaštite zdravlja po HACCP standardima