Posjetite nas na Facebooku IMATE PITANJE? +385 21 509 900

IV. Međunarodni andragoški simpozij

ma mil

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održan je IV. Međunarodni andragoški simpozij u hotelu Meteor u Makarskoj. Trajao je tri dana, od 18. do 20. travnja 2016. godine, a glavna tema simpozija bila je „Upravljanje ustanovama za obrazovanje odraslih“. Na simpoziju je bilo prisutno oko stotinu sudionika, andragoga i stručnjaka iz nekoliko susjednih zemalja, kao i iz zemalja Europske unije. Ovogodišnji simpozij bio je usmjeren na suvremenu organizaciju ustanove za obrazovanje odraslih s naglaskom na korištenje informacijskih tehnologija i projektno djelovanje ustanove. Simpozij je svečano otvorio pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Momir Karin. Prisutnima se također obratio ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.
ma met

Prvi dan simpozija započeo je izlaganjima predstavnika nacionalnih službi podrške o aktivnostima projekta EPALE tijekom 2015. uz najavu ciljeva i aktivnosti u 2016. godini. Toga su dana također nacionalni koordinatori za EU Agendu predstavili svoje aktivnosti, a zatim su održane radionice o mogućnostima povezivanja i suradnje kako nacionalnih koordinatora za Agendu, tako i nacionalnih službi podrške.
Slijedećeg dana održana su izlaganja o mogućnostima korištenja multimedije u radu s odraslim polaznicima, o koordiniranom upravljanju projektima na državnoj i lokalnoj razini na primjeru implementacije EU Agende  kao i prezentacija o nenasilnoj poslovnoj komunikaciji. Nakon toga održane su različite radionice prema slobodnom odabiru sudionika.
Posljednji dan simpozija protekao je u prezentacijom o upravljanju ustanovama za obrazovanje odraslih u okruženju Europske unije i o razvoju kvalitete u obrazovanju odraslih, a završio izlaganjem o dugogodišnjem iskustvu mrežne provedbe učenja na daljinu.
Simpozij je poslužio kao izvrsna platforma za poboljšavanje postojećih i stvaranje potencijalnih partnerstava te razmjenu iskustava.

Komentari su zatvoreni.
Imate pitanje?