IMATE PITANJE? +385 21 509 900

Priprema jela za posebne oblike prehrane

Naziv programa: Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema jela za posebne oblike prehrane

Uvjeti za upis u program

  • Posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 4.1 (kuhar)
  • Važeća sanitarna iskaznica

Kompetencije koje se programom stječu

SKOMPIzrada jela

 

  1. Pripremiti i odabrati potrebnu opremu, alat i strojeve te uređaje prema zahtjevima radnog procesa u ugostiteljskoj kuhinji
  2. Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal
  3. Očuvati nutricionistički sastav namirnica kroz implementaciju novih tehnika i tehnologija rada

 

SKOMPPlaniranje i priprema funkcionalne hrane, hrane za posebne, dijetetske prehrambene potrebe i dodataka prehrane

  1. Predložiti novu funkcionalnu hranu, hranu za posebne prehrambene potrebe i dodatke prehrani u timu
  2. Izbalansirati nutritivni sastav funkcionalne hrane, hrane za posebne, dijetetske prehrambene potrebe i dodatke prehrani prema uputi

 

SKOMPPrimjena elemenata prehrambene tehnologije i nutricionizma kod izrade jela

  1. Primijeniti načela uravnoteženog kombiniranja namirnica u jelu poštujući pravila struke
  2. Sastaviti jelovnik i meni za posebne prehrambene potrebe uvažavajući organizacijski proces rada u kuhinji i dostupnost namirnica
  3. Prepoznati aditive i alergene u namirnicama temeljem deklaracije proizvoda
  4. Osmisliti jelo uz izbalansiran izbor nutrijenata