Posjetite nas na Facebooku IMATE PITANJE? +385 21 509 900

Split: Velika humanitarna akcija “Ditetu o’ jubavi”

Image

Iznimna nam je čast što je Pučko otvoreno učilište „Žižić“ bilo jedan od sponzora velike humanitarne akcije koju je organizirao Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu povodom Valentinova za štićenike Dječjeg doma “Maestral”. Akcija pod nazivom “Ditetu o’ jubavi” trajala je od 7. do 14. veljače, svaki dan od 9 do 21 sat u splitskom City Centru one.

DoJ
Posjetitelji koji su se odazvali u navedenom razdoblju imali su priliku donirati novac, igračke, odjeću, obuću i druge proizvode za djecu “Maestrala”, ali i dobiti korisne zdravstvene savjete od mladih medicinara, doznati svoju krvnu grupu, te izmjeriti krvni tlak i razinu glukoze u krvi. Bivši i sadašnji studenti, a sudjelovalo je ukupno njih 70, iza sebe već imaju niz sličnih uspješnih akcija, a za ovu kažu da je jedinstvena u Hrvatskoj jer je trajala tjedan dana.

Maestral

Ravnatelj ‘Maestrala’ Miljenko Grabar, prof. dr. Stipan Janković, Matea Šarić i mr. Frane Mihanović

Besplatan pregled dobili su i naši sugrađani koji nisu bili u mogućnosti nešto donirati, no odaziv je na kraju uistinu premašio sva naša očekivanja. Za “Maestral” je prikupljeno oko 100 tisuća kuna vrijednih donacija, no jedan dio njih, poput kompjutora i opreme za novootvorene stanove, nismo mogli staviti na naš popis pa će se računati kao privatne donacije – kazala je Matea Šarić, predavačica na Sveučilišnom odjelu i inicijatorica akcije. Testirane su 2372 osobe, a kod njih devet otkrili smo povišenu razinu glukoze u krvi, uključujući i jedno dijete. Povišeni krvni tlak otkriven je kod tri osobe. Svi su upućeni na daljnje kontrole kod svog liječnika – istaknula je Šarić.
Akciji se odazvalo puno poznatih splićana koji su svojom prisutnošću uvećali značaj ovog humanitarnog događanja, među njima bili su Stipe Božić, Slavko Sobin, Zorica Kondža, Jelena Rozga, Mladen Badovinac iz TBF-a, Arijana Čulina, Nives Ivanković, Dražen Zečić i mnogi drugi koji su osobnim prilozima kao i fotografiranjem s posjetiteljima povećali iznos donacija. Akcija je ostvarila velik uspjeh na radost najmlađih iz Dječjeg doma “Maestral”. Više fotografija možete vidjeti klikom na link.

2

Komentari su zatvoreni.
Imate pitanje?