Pravnica i špediter se pribacili u kuvare
Na Zavod za zapošljavanje u četvrtak je po svoje svjedodžbe došlo 29 kuhara, konobara i slastičara i tamo priredilo pravu gozbu. Hobotnica u aspiku, košarice od četiri sira, palačinke punjene tunom, minjoni, voćne krostate, medenjaci i ostale delicije bile su i završni školski radovi ovih novopečenih ugostiteljskih radnika.
Svi su, naime, prošli program prekvalifikacije koji je, preko Pučkog otvorenog učilišta Žižić, prije šest mjeseci pokrenuo i financirao splitski područni ured HZZ-a. Neki od njih u školske su klupe zasjeli nakon gotovo 30 godina…
– Nije bilo lako jer u ovim godinama ne možeš sebi dozvolit da pred profesora izađeš nespreman, a kamoli da picaš!
Ponašali smo se ko pravi štreberi – kaže nam gospođa Mirela Podržaj koja se prekvalificirala u kuharicu jer s diplomom Pravnog fakulteta kruha baš i nije bilo.